RedY – csak könnyedén! Készen állsz?

LELOVITS RedY

Egyedülálló együttműködés vette kezdetét a tavalyi év során Villányban. Közösségi összefogás jegyében kezdődött el a munka egy olyan bor létrehozásának érdekében, amely Villány könnyed, mosolygós, vagány arcát mutatja be a borfogyasztó közönség számára. Így született meg a RedY, a borvidék legújabb, ‘Y ‘generációs közösségi bisztróbora. A bort, a projektben részt vállaló pincészetek azonos márkanévvel, játékos közös címkével hozzák forgalomba.

Egy RedY mindig csak Portugieser alapú házasítás lehet, amelyben megjelenhetnek más Villányban honos fajták jegyei (Zweigelt, Blauburger, Kékfrankos, Merlot, Kadarka) is. Az eredendő elképzelés a könnyű, gyümölcsös karakterek megtartása, enyhe hordóhasználatra utaló fás jegyekkel, lendületes frissességgel ízben, illatban.

A résztvevő pincészeteknek lehetőségük nyílik saját RedY-jüket termékpalettájukba beilleszteni, részben saját arculatukra formálni, a közösség által elfogadott szabályoknak megfelelően.

Pincészetünk a 2018-as szüret alkalmával határozta el, hogy részt vállal ebben az új, közösségi borteremtésben. Kóstolások, ízlésünk és néhány véleményformáló beszélgetést követően a következő bor-házasítást tartottuk a legígéretesebbnek: Portugieser 60 %, Kékfrankos 26 %, Merlot 14 %. Büszkén mondhatjuk, hogy a 2019. április 4-i budapesti debütálás óta számos pozitív visszajelzés igazolja döntésünk helyességét.

RedY – csak könnyedén! Készen állsz?